Гермес-Трейдинг відправила в Італію кукурудзу нового врожаю

07 жовтня 2016, 08:00 2061

Компанією «Гермес-Трейдинг» 28 вересня 2016 р. здійснено перше в 2016-2017 маркетинговому році відвантаження партії української кукурудзи нового врожаю за експортним контрактом із базисом доставки CIF Італія.

Про це йдеться в повідомленні групи «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг».

Відзначається, що в рамках виконання контракту біля причалу Світловодського річкового терміналу на річкові баржі завантажено експортний лот кукурудзи нового врожаю. Підрядником під час перевезення до рейду морського порту стала шіппінгова компанія «Судосервіс».

Після формування та інспекцій  баржо-буксирний склад доправив вантаж безпосередньо на рейд Херсонського морського порту, де 5,2 тис. т кукурудзи перевантажили плавкранами на судно Amira Eman. Час завантаження — 3 робочих дні.

«Завантаження відбувалося під повним контролем незалежного сюрвеєра, акредитованого в GAFTA. Висновок сюрвеєра продемонстрував ще одну безперечну перевагу річкової логістики — якість кукурудзи набагато перевищує контрактну, особливо за параметрами сміттєвої домішки — до 1%, зернової домішки — до 4%, що було досягнуто завдяки відсутності подвійної перевалки вагонів», — розповідають в групі.

Одержувачем товару є компанія Cofco Agri, для якої в минулому сезоні було відвантажено 4 судна за аналогічним логістичним варіантом.

Як звернули увагу в «Гермес-Трейдинг», це відвантаження дало старт графіку річкових поставок 2016/2017 МР, на даний момент, тільки до кінця календарного року заплановано 6 поставок безпосередньо на CIF за цією схемою.


 

Для довідки: ТОВ «УкрАгроКом» було засновано у 2000 році, а в 2001 р. підприємство купило перший елеватор на 12 тис. т. У 2002 р. було засновано ТОВ «Гермес-Трейдинг». Сьогодні група компаній «УкрАгроКом» та «Гермес-Трейдинг» — це сільськогосподарська корпорація, яка динамічно розвивається і спеціалізується на виробництві зернових і олійних культур, вирощуванні свиней і великої рогатої худоби, торгівлі зерном. Земельний банк — 75 тис. га, загальна потужність зберігання зерна — 353 тис. т.