Галичина-Захід почне будівництво свиноферми в 2019 році

27 листопада 2018, 11:56 3386

ТОВ «Галичина-Захід» (Львівська область) у 2018 році планує збільшити обсяги їх продажів на 9,4% — до 175 тис. голів на рік.

Про це повідомив перший заступник генерального директора «Галичина-Захід» Андрій Талама, повідомляє AgroTimes з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Минулого року обсяг продажів склав близько 160 тис. свиней на рік. Очікуємо, що обсяг продажів за 2018 рік зросте до 175 тис. голів, а в 2019 році плануємо вийти на 200 тис. голів на рік за рахунок планованого збільшення виробничих потужностей», — сказав Андрій Талама.

За його словами, цього року компанія планує на 15% збільшити кількість одночасного утримання товарних свиней.

«Зараз у нас близько 90 тис. голів одночасного утримання і 5,8 тис. свиноматок. Наступного року плануємо збільшити поголів'я свиноматок до 6,5 тис. Йдеться про інвестиції в кілька мільйонів євро», — зазначив Андрій Талама. 

Він зазначив, що компанія у 2018 році інвестує кошти в ангари для утримання свиней в межах свинокомплексу і збільшує елеваторні потужності на території свинокомплексу в Львівській області.

«Елеваторні потужності зберігання сільгоспкультур до кінця цього року виростуть на 20 тис. тонн — до 36 тис. тонн. Є ще проект, гадаю, в 2019 році він почнеться… Мова йде про будівництво ще однієї ферми-сателіта. Це великі кошти і окремий проект», — повідомив Андрій Талама.

Також цього року «Галичина-Захід» подала документи на компенсацію за держпрограмою закупівлі імпортного племінного поголів'я і тепер чекає на рішення комісії Мінагропроду.


Для довідки: «Галичина-Захід» — підприємство, що розташоване в Львівській області, має 100% данські інвестиції, входить до ТОП-10 найбільших виробників свинини в Україні і до ТОП-25 найкращих європейських свинарських компаній. Основне стадо налічує 5300 свиноматок, загальне поголів'я сягає 80 тис. голів одночасного утримання. У минулому році підприємством було реалізовано більш ніж 14 тис. т свиней живою вагою. У структурі доходів частка рослинництва займає близько 15% виробництва, тваринництва — 85%. Земельний банк 5,5 тис. га розташований в Стрийському, Дрогобицькому та Миколаївському районах Львівської області.