Футболісти клубу ЛНЗ-Лебедин здобули Кубок України з аматорського футболу

13 червня 2018, 10:04 6982

У неділю на стадіоні села Лебедин, що на Шполянщині, сталась визначна для Черкаської області подія. Футбольний клуб «ЛНЗ-Лебедин» в безкомпромісній боротьбі здобув Кубок України серед аматорських команд 2017/2018. Це перший клуб із Черкаської області, який завоював цей трофей.

Сам футбольний клуб «ЛНЗ-Лебедин» розпочав своє існування у 2006 році, й уже через три роки виграв обласний чемпіонат. Свій золотий успіх на обласному рівні команда повторювала ще тричі — в 2011-му, 2016-му та 2017 роках. Тривалі підготовки та наполеглива праця нарешті призвели до найголовнішої перемоги аматорської команди, яка відчиняє двері до професійної ліги.

Джерело фото: LNZ Group
Джерело фото: LNZ Group

Протягом усього шляху до фіналу команда «ЛНЗ-Лебедин» радувала своїх фанатів, здобувши в 10 матчах Кубка України 10 перемог. Уже під час фінальних ігор, незважаючи на те, що у заключному матчі-відповіді команда пропустила два м’ячі у свої ворота, кінцеву перемогу їй забезпечила попередня перемога над ФК «Вікторія» Сумської області, де лебединці виграли з рахунком 3:0.

ФОТО. Кубок України з аматорському футболу у ЛНЗ-Лебедин: як здобувалася перемога

Голова спостережної ради LNZ Group Дмитро Кравченко впевнений, що такі показники є результатом органічної взаємодії бізнесу та спорту.

Джерело фото: LNZ Group
Джерело фото: LNZ Group

«Перемога — це заслуга і футболістів, і кожного співробітника LNZ Group. Існує залежність між успіхами бізнесу і спорту. Сподіваємось, що перемоги в усіх напрямках будуть мати своє продовження», — зазначив він.

2017 року зусиллями LNZ Group в Лебедині побудовано сучасний стадіон за стандартами УЄФА. А постійна фінансова підтримка допомагає команді гідно виступати по всій Україні, не соромлячись ні свого зовнішнього вигляду, ні класу підготовки.

Джерело фото: LNZ Group
Джерело фото: LNZ Group

Перший віце-президент організації Олександр Каденко впевнений, що завдяки таким командам аматорський футбол в Україні й надалі матиме свій розвиток та перспективи. 

«Фінальна гра була проведена на високому рівні. Дуже приємно бути тут, дивитись на чудову організацію, футбольне поле, ставлення до спорту, людей, до команди гостей. Свято насправді вдалось. Ми маємо гарні перспективи розвитку аматорського футболу в Україні з такою бізнесовою підтримкою», — підбив підсумки Олександр Каденко.

Джерело фото: LNZ Group
Джерело фото: LNZ Group