ФудАгроКом виходить на ринок митих овочів

10 грудня 2021, 12:10 1812

Великий плодоовочевий трейдер на півдні України ТОВ «ФудАгроКом» за грантові кошти придбав щіткову миючу машину для передпродажної підготовки овочів (морква, буряк, картопля) та конвеєр.

Про це повідомляє Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP.

Зазначається, що ТОВ «ФудАгроКом» працює з малими та великими виробниками плодоовочевої продукції, надає послуги зі зберігання, охолодження та продажу продукції. Гуртова закупівля овочів і фруктів проводиться цілий рік.

«Завдяки отриманому гранту від UHBDP підприємство розширило перелік послуг із доробки продукції. Мийка запущена в роботу. Фермери мають змогу здавати трейдеру немиту моркву, що дає їм ряд переваг», — відзначають у компанії.

Насамперед у фермерів з’явилася можливість здавати «ФудАгроКом» коренеплоди в контейнерах, що дозволяє економити на витратах із фасування. Також зменшується час збору врожаю, адже економія часу на фасування збільшує обсяг збирання в день. Крім того, знижуються вимоги щодо чистоти коренеплодів, і фермери можуть здавати брудну (після дощу) моркву.

Нове обладнання дозволило на 5-10% збільшити загальні обсяги закупки моркви. Продуктивність мийки — 10 т за денний цикл.

Водночас ТОВ «ФудАгроКом» отримало додаткову послугу з мийки коренеплодів та можливість збільшити закупівельну ціну за рахунок збільшення доданої вартості продукції.