Філіп Морріс переходить на опалення лушпинням соняшнику

23 лютого 2017, 10:03 2148

Компанія «Філіп Морріс Україна» планує перевести свою фабрику з газу на тверде паливо.

З проханням сприяти реалізації проекту керівництво підприємства звернулося до голови Харківської ОДА Юлії Світличної, передає прес-служба ОДА.

Нюанси реалізації проекту керівник області та представники компанії обговорили в ході зустрічі 21 лютого.

«Філіп Морріс» є одним з найбільших платників податків у Харківській області. Компанія працює тут з 2006 року, і нам приємно, що в 2014 ви прийняли однозначне рішення залишатися в нашому регіоні, розуміючи, що Харків — це Україна і тут є можливості і перспективи для розвитку», — зазначила Юлія Світлична, відкриваючи зустріч.

У свою чергу заступник генерального директора ПрАТ «Філіп Морріс Україна» Ігор Крошко підкреслив, що історія взаємодії інвесторів з ХОДА є позитивною. Спільно в регіоні було реалізовано низку соціальних проектів.

«Зараз ми хотіли б обговорити подальші плани. Одна з наших ініціатив — підвищити енергоефективність фабрики. Основна ідея — переключитися з використання газу на використання твердого палива, яке виробляється в Україні, а саме — лушпиння соняшнику. Інвестиції становлять близько 60 млн грн», — додав Ігор Крошко.

Він уточнив, що всі конструкції для нової котельні планують закупити в харківських виробників. Так само, на території області, будуть купувати й тверде паливо.

«Це реальні інвестиції, які будуть залишатися в Харківській області. Підготуватися до виконання цього великого та важливого для нас інвестпроекту ми хочемо протягом півроку», — сказав представник «Філіп Морріс».

До керівника області заступник гендиректора компанії звернувся з проханням надати організаційне сприяння реалізації проекту.

«Проект, який ви плануєте реалізувати, дійсно дозволить економити ресурси. Усе, що стосується організаційної частини та сприяння вашій роботі, будемо розглядати, — запевнила голова ХОДА. — І готові надати всіляке сприяння в рамках закону».