Елеватор Держрезерву встановив лінію гранулювання висівок

18 жовтня 2018, 17:39 1873

«Куліндорівський КХП» придбало і ввело в експлуатацію на млині лінію гранулювання висівок турецької фірми MILL PACK.

Про це йдеться в повідомленні Державного агентства резерву України.

«Гранульовані висівки дозволяють раціонально використовувати ємності (бункера) для зберігання висівок, чим забезпечують більш стабільну роботу млина, економію на транспортні витрати при їх реалізації, оскільки об'ємна маса гранул в 2 рази вище, ніж у розсипних висівок», — пояснюється в повідомленні.

Як зазначається, значним позитивним моментом є той факт, що в результаті термічної і механічної обробки висівок знищується значна кількість бактерій і спор, які перебували на поверхні зерна. Крім практичного і технологічного ефекту від гранулювання висівок, підприємство отримує значний економічний ефект.

Уточнюється, що в результаті проведення комплексу робіт була побудована технологічна, гнучка, надійна, економічна, автономна лінія гранулювання потужністю 10 т/год гранульованих висівок, яка дозволить майже в 1,5 рази знизити собівартість процесу гранулювання у порівнянні з експлуатацією застарілого устаткування, яке було встановлено на підприємстві ще в радянські часи.


Для довідки: Держрезерв надає послуги з прийому, очищення, зберігання, сушіння та відвантаження ранніх і пізніх зернових; виробництва борошна і комбікормів, послуги з переробки зерна. Аграрний актив системи Держрезерву формують 10 підприємств.