DuPont Pioneer до нового сезону підготувала новинки гібридів кукурудзи

11 грудня 2017, 13:21 3326

Компанія DuPont Pioneer на наступний сезон представила в своєму портфелі 26 гібридів кукурудзи, з яких 3 — новинки, 6 — з надсучасної лінійки Optimum AquaMax®, що забезпечує сталий врожай навіть в посушливих умовах.

Як говориться у повідомленні компанії, про це йшлося під час зустрічі учасників Медіа Клубу DuPont Pioneer, який відбувся 7 грудня 2017 р. у Києві.

Як зазначається, по соняшнику у наступному сезоні компанія пропонує 15 урожайних, адаптованих до умов України гібридів, в тому числі 4 високоолеїнових, 7 — для технологій ExpressSun® та Clearfield®, а також стійких до всіх наявних в Україні рас вовчку.

Виробничий комплекс DuPont Pioneer у с.Стасі існує 4,5 роки, хоча компанія відома на українському ринку вже майже пів віку. З будівництвом і розширенням заводу на Полтавщині компанія значно наростила обсяги локального виробництва насіння кукурудзи та соняшника.

«За останні три роки частка локального виробництва у продажах насіння кукурудзи в Україні зросла з 13% до 61%, соняшнику — з 2% до 8%, але планується подальше збільшення у зв«язку з нещодавніми інвестиціями в нову лінію по виробництву соняшнику на заводі Pioneer в с.Стасі», — повідомила директор DuPont Pioneer Україна Олена Дуніна.

Станом на сьогодні компанія Pioneer вже вклала значні кошти в Україну: більше $55 млн у виробничий комплекс, більше $100 тис. у соціальний розвиток села, та постійно надає фінансову підтримку виробникам-партнерам і клієнтам для забезпечення безперебійного сезону і виробництва зерна та продуктів харчування.

«Питання високої якості продукції — ключова задача виробничого комплексу. Ми працюємо відповідно до міжнародних вимог, постійно контролюємо показники, які мають бути в межах не лише українського законодавства, але і відповідати стандартам Pioneer», — розповів  керівник виробничого підрозділу Pioneer ТОВ «Стасі Насіння» Олексій Турчинов.

Він пояснив, що це досягається завдяки високопрофесійній команді, постійній присутності на полі і детальному контролю на заводі, а перевіряється власними лабораторіями в Україні, Франції, Австрії чи Чилі. 

«Для нас важливо дивитися на процес виробництва та розподілу продуктів харчування ширше, ніж просто продажі. Ми пишаємося бути частиною довгого шляху від лану до столу та усвідомлюємо, що так чи інакше теж впливаємо на харчову безпеку продуктів, які потрапляють на стіл до громадян України, і тому так сумлінно ставимося до питань якості нашої продукції, — підтримав колег керівник департаменту продажів DuPont Pioneer Україна Роман Нижник.

Він зазначив,  що завдяки професійній команді агрономів-консультантів у кожному куточку країни компанія має змогу спостерігати за поведінкою рослин та в разі необхідності допомагати клієнтам.

«Наша задача — надати їм професійну генетику, забезпечити максимальний врожай при мінімальних витратах», — підкреслив Нижник.

У 2017 році спеціалісти компанії провели близько 100 днів поля та 30 зимових семінарів, в яких взяли участь близько 6000 учасників, а результати урожайності кукурудзи говорять самі за себе: середня врожайність гібридів Pioneer є дійсно вищою, ніж середня урожайність по всій Українї. Перевага — майже більше на 4 ц/га.

В компанії зазначають, що процес створення безпечних та здорових продуктів харчування починається саме з поля. І тут виробники насіння Pioneer відіграють одну з ключових ролей.

«Мета сільськогосподарського підрозділу  DowDuPont, попередником якої є і Pioneer, звучить таким чином: збагачувати життя тих, хто вирощує, та тих, хто споживає, забезпечуючи розвиток наступних поколінь. Ми орієнтуємося не тільки на фермера, але і на кожну людину, на стіл якої потрапляє їжа, вироблена, можливо, і за допомогою нашої продукції. Тож ми працюємо для цього якісно і сумлінно», — зазначив Керівник сільськогосподарського підрозділу DowDuPont в Україні Сергій Харін.


Для довідки: DowDuPont (NYSE: DWDP) — це холдингова компанія, що об'єднує The Dow Chemical Company і DuPont, на основі якої будуть створені великі незалежні публічні компанії в сегментах продукції для сільського господарства, наукомістких матеріалів і спеціальних продуктів. Сільськогосподарський підрозділ DowDuPont — це бізнес-підрозділ DowDuPont, що поєднує в собі сильні сторони компаній DuPont Pioneer, DuPont Crop Protection і Dow AgroSciences. Разом сільськогосподарський підрозділ надає виробникам у всьому світу найповніший портфель у галузі, розроблений завдяки потужній дослідницькій роботі у сегментах насіння, генетичних ознак та засобів захисту.