Даноша б'є минулорічні рекорди урожайності

28 серпня 2017, 10:04 3245

Збирання ріпаку та зернових культур, розпочате на полях компанії «Даноша» 10 липня, уже майже завершено.

Урожай зібрали з 9068 га, ще потрібно закінчити збір ярого ячменю на території 350 га, говориться у повідомленні компанії.

«Завдяки ефективному перебігу зернозбиральних робіт, ми не просто виконали поставлені цілі, але і випереджуємо їх порівняно з минулим роком. Спочатку погодні умови трохи ускладнили нашу роботу, але в другій половині липня не виникало жодних проблем. Команда працівників, залучених до збору врожаю, чудово виконує роботу і всі процеси проходять безперебійно», — розказав агроном компанії «Даноша» Ларс Полсен.

Як зазначається, урожайність озимого ячменю склала 66 ц/га, ріпаку — 40ц/га, озимого жита — 74 ц/га, озимої пшениці — 67 ц/га.

Також у компанії повідомляють, що поля з кукурудзою та соєю виглядають добре завдяки опадам, які випали впродовж літа, і поки що не було серйозних нападів комах і грибків. Збір урожаю планується у вересні-жовтні.

«Крім жнив, активно просувається посівна кампанія. Невдовзі закінчать посіви ріпаку, а перші посіви уже зійшли і виглядають обнадійливо. Також, на початку вересня розпочнеться посівна озимих зернових, і в компанії цієї осені планують посадити такі культури на території 7600 гектарів», — говориться у повідомленні компанії.

До зернозбиральних робіт залучили 13 одиниць техніки: два власні комбайни марки John Deere та 11 орендованих комбайнів Claas Lexion.


Для довідки: «Даноша» — українська сільськогосподарська компанія, яка належить данським інвесторам та була створена в червні 2004 р. с. Копанки недалеко від міста Калуша (Івано-Франківська область). «Даноша» є сестринською компанією сільськогосподарського підприємства Poldanor S. A. в Польщі.