Китайці розпочали днопоглиблювальні роботи в Южному

21 липня 2017, 10:48 3074

Китайська компанія China Harbour Engineering Сompany Ltd. (CHEC) почала роботи з днопоглиблення в акваторії морського порту «Южний».

Про це компанія повідомила 20 червня на сторінці в Facebook.

«China Harbour Engineering Сompany Ltd. урочисто оголошує про початок днопоглиблювальних робіт в акваторії порту «Южний»! Нагадуємо, що компанія буде виконувати реконструкційні та днопоглиблювальні роботи по двох проектах: «Реконструкція водних підходів, маневрових зон та операційних акваторій морського порту «Южний» і «Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів №№5-6 порту «Южний» (будівельно-монтажні роботи)», — йдеться в повідомленні компанії.

Згідно з повідомленням, роботи триватимуть до кінця грудня 2019 р.


Для довідки: Державне підприємство «Адміністрація морських портів України» 18 травня 2017 р. підписало контракт з CHEC на проведення днопоглиблювальних робіт в порту «Южний». Підрядник проведе збільшення глибин підхідного каналу з 16 до 19 м, створить операційну акваторію глибиною 16 м біля причалів №23-25. Бюджет проекту складає 1065 млрд грн.

Крім того, в травні був підписаний ще один контракт з China Harbour Engineering Сompany Ltd. на проведення реконструкції морського підхідного каналу в «Южному». За умовами цього контракту, CHEC здійснить днопоглиблення морського підхідного каналу та операційної акваторії причалів № 5 і № 6 морського порту «Южний» з 19 м до 21 м, також планується розширити морський підхідний канал зі 140 м до 210 м — 230 м. Запланований обсяг днопоглиблювальних робіт становить 3,5 млн куб. метрів. Вартість складе 586 млн грн.