Bunge візьме під контроль 6 млинів Grupo Minsa

31 серпня 2016, 10:15 2080

Компанія Bunge та мексиканська компанія Grupo Minsa (провідний виробник кукурудзяної муки) оголосили, що вони досягли угоди про придбання компанією Bunge контрольного пакета акцій Grupo Minsa.

Про це йдеться в заяві прес-служби Bunge.

Очікується, що операція буде завершена на початку 2017 р. за умови отримання дозволу від мексиканського антимонопольного комітету.

В рамках угоди Bunge візьме під контроль управління 4 млинами в Мексиці та 2 млинами в Сполучених Штатах. Об'єкти мають загальну річну продуктивність обробки 700 тис. метричних т і виробляють широкий асортимент фірмового борошна кукурудзи та преміксів.

«Це є природним продовженням нашої успішної роботи в США та Мексиці, що дозволить нам розширитися в продуктовій лінійці, яка росте в силу демографічних і економічних тенденцій», — прокоментував генеральний директор компанії Bunge в Північній Америці Тодд Бастін.


Для довідки: Bunge Limited є провідною світовою компанією, що працює в сфері агробізнесу та продуктів харчування. Компанія здійснює діяльність в більш ніж 40 країнах світу. «Бунге Україна» є українським підрозділом компанії Bunge Ltd. Їй належить в Україні компанія «Сантрейд», елеватори в Одеській, Дніпропетровській, Кіровоградській областях, а також ТМ «Олейна».

Bunge входить в четвірку компаній ABCD, які домінують над потоком сільськогосподарських продуктів у всьому світі, конкуруючи також з Cargill, Archer Daniels Midland Co, і Louis Dreyfus Corp.