Бучачагрохлібпром запустив унікальний «пологовий дім» для корів

07 вересня 2016, 13:36 2421

Один із підрозділів «Бучачагрохлібпром» ввів в експлуатацію тваринницьке приміщення площею 600 кв. м у селі Осівці Тернопільської області.

Площі облаштовані за сучасними вимогами для перебування корів у період сухостою, а також догляду за новонародженими телятами, повідомляють в компанії.

«Фактично, це є великий «пологовий дім» для корів, де забезпечені найкращі умови для народження і розвитку молодого поголів'я. Ввели в експлуатацію 20 комфортабельних боксів для розтелів — це великі, просторі приміщення, обладнані теплою підлогою, підведена тепла вода. Наявні 50 кліток для новонароджених телят, з інфрачервоним обігрівом у холодну пору», — розповідає заступник директора по тваринництву Борис Рудюк.

Комплекс розрахований на 500 корів, окремо розташовані 20 боксів, які займають значну площу.

«Реконструкція приміщення тривала цілий рік. За цей час вдалося створити комплекс, що не має аналогів на Тернопільщині за своїм масштабом та можливостями», — додали в компанії.


Для довідки: «Бучачагрохлібпром» розвиває три напрямки: рослинництво, тваринництво, садівництво. Компанія була заснована в 2004 р., земельний банк — 25 тис. га. у компанії в розпорядженні знаходиться 1 елеватор, потужності якого складають 100 тис. т одноразового зберігання.