Купити Monsanto: Bayer грає на підвищення

06 вересня 2016, 15:13 2027

Хімічна компанія Bayer підвищила ціну, пропоновану за покупку американської Monsanto з $125 до $127,5 за акцію, тобто в цілому більше $65 млрд.

Про це AgroPortal.ua стало відомо з повідомлення німецького холдингу.

Відзначається, що переговори по угоді тривають.

Операції ще належить дістати схвалення регулюючих органів. Також основні умови погодження остаточної угоди повинні бути схвалені Наглядовою радою Bayer AG.

Зі свого боку Monsanto підтвердила, що брала участь в конструктивних переговорах з Bayer, в ході яких компанія отримала оновлену пропозицію. Monsanto поки оцінює пропозицію, а також альтернативні варіанти.


Для довідки: Концерн Bayer AG, заснований в 1863 р., становить понад 302 компанії в різних країнах, спектр продуктів налічує близько 5 тис. найменувань в сфері охорони здоров'я, засобів захисту рослин і високотехнологічних матеріалів. Monsato Co. була заснована в 1901 р. і базується в Сент-Луїсі, США. Компанія займається виробництвом насіння фруктів, овочів кукурудзи, сої та бавовни.

Найбільшою хімічної угодою в світі за останній час стала угода China National Chemical Corp. про злиття з Syngenta. Monsanto відмовилася від покупки Syngenta в вересні минулого року.