Бахматюк готовий продати UkrLandFarming, аби зберегти його

24 жовтня 2016, 14:20 7893

Компанія UkrLandFarming знаходиться в пошуку стратегічного партнера в Китаї або на Близькому Сході.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів власник і засновник агрохолдингу Олег Бахматюк.

За його словами, інтерес до компанії є.

«У Китаї великий вплив має російська сторона. Це не додає Україні шансів на залучення інвесторів. Ми зараз працюємо за двома напрямками: це Китай і Близький Схід», — зазначив Олег Бахматюк.

На його погляд, залучити інвестора — це єдиний вихід. «Для мене складно було прийняти рішення і піти з мажоритарного пакета. Я хотів вивести компанію на IPO. Але, бачачи проблему з Нацбанком, розумію, що Бахматюк для UkrLandFarming тепер є проблемою, і компанія не може розвиватися. Гонтарева робить все, щоб знищити її. Але компанія має перспективу, це велика платформа, і шкода буде, якщо вона пропаде», — заявив власник UkrLandFarming.

Він також додав, що для продажу мажоритарного пакету необхідно вирішити питання з кредиторами.


Для довідки: UkrLandFarming — найбільший агрохолдинг України. До його складу входять 15 сучасних елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм із вирощування курей-несучок, три репродуктори, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод із виробництва яєчних продуктів «Імперово Фудз», три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри. Також до складу агрохолдингу входить найбільший в Євразії виробник яєць «Авангард».

Земельний банк UkrLandFarming становить 654 тис. га. Олег Бахматюк, який обіймає посаду генерального директора компанії, володіє 95% акцій UkrLandFarming PLC, 5% належить Cargill.