Аурум Груп знизила витрати на вирощування зернових майже на 50%

21 серпня 2018, 14:56 2507

Агропідприємства «Аурум Груп» (Aurum Group) завершили збирання пшениці і ячменю.

Про це заявив заступник генерального директора «Аурум Груп» з питань розвитку агробізнесу Микола Шишман, говориться у повідомленні компанії.

«Наші сільгосппідприємства знаходяться в Запорізькій області. Регіон досить специфічний, посушливий. У поточному році у нас із 10 березня по 18 липня дощів зовсім не було, але як раз під час жнив вдарили дощі. Одним словом, погодні умови зовсім не сприяли досягти планових показників врожайності», — підкреслив Шишман.

Однак, за словами керівника агробізнесу «Аурум Груп», компанії вдалося при показниках врожайності 2017 року суттєво зменшити витрати на вирощування зернових.

«На початку цього сезону ми на 65% модернізували машинно-тракторний парк, провели ряд заходів спрямованих на поліпшення сівозміни та збереження родючості грунтів і накопичення вологи. В цілому це дозволило нам скоротити витрати, в залежності від різних культур, від 23% до 47%. — зазначив Шишман.

Так, компанія зібрала в поточному році 21 ц/га пшениці, для порівняння в попередньому — 18 ц/га.

«Обсяги, зібраного ярого ячменю, через повну відсутність опадів в період формування вегетативної маси і формування колоса, на рівні — 17 ц проти 22 в минулому сезоні», — додав він.

Також Шишман повідомив, що на сьогодні вже завершена первинна обробка грунтів після зернових і підготовка площ до посіву озимих на 2018-2019 рр.


Для довідки: «Аурум Груп» (Aurum Group) — українська багатопрофільна промислово-інвестиційна група. Ключовими напрямками діяльності є машинобудування, залізничні вантажні перевезення, промислове насособудування, хімічна промисловість, інвестиції в нерухомість і аграрний сектор. Зараз компанія експортує свою продукцію в країни СНД, Близького Сходу, США, Китаю і ін. Діяльність компанії в агробізнесі представлена розташованим в Запорізькій області господарством із земельним банком 4 тис. га, де вирощуються зернові, олійні та деякі нішеві культури.