Астарта запускає пілотний освітній проект

04 жовтня 2017, 12:26 3104

Агропромхолдинг «Астарта», Фонд BrainBasket та компанія Міратех запускають пілотний освітній проект, який дозволить мешканцям сіл отримати базову IТ-освіту.

Старт проекту заплановано на жовтень цього року в Полтавській області, говориться у повідомленні компанії.

Як зазначається, оволодіти ІТ-навичками зможуть дорослі зрілого віку та школярі сіл Озера, Лютовинівка та Староаврамівка. Дитячий ІТ-курс, до якого входить ознайомлення та вивчення середи програмування Scratch, розрахований на школярів від 9 до 11 років. Організатори курсу сподіваються, що програма дозволить дітям розвинути аналітичне мислення, зацікавить темою нових технологій і прищепить інтерес отримати ІТ-освіту в майбутньому. Навчальна програма складається з 12 занять.

Курс для дорослих, що розрахований на людей від 45 років, розроблений для побутових потреб мешканців сіл та має на меті навчити учасників проекту базовим IT-навичкам. До нього включені навчання базовим навичкам роботи з комп’ютером, інтернетом, електронною поштою, оволодіння сучасними комунікаційними засобами на кшталт месенджерів та популярних соціальних мереж. Крім того, програма курсу дозволить також ознайомитись із ресурсами для саморозвитку, щоб у подальшому дорослі слухачі курсів мали змогу самотужки отримувати нові знання й розвивати свої навички та вміння. Програма розрахована на 15 занять.

Кожна навчальна група займатиметься у змішаному форматі, який передбачає самостійну роботу онлайн і аудиторну практику з викладачем у спеціально облаштованих приміщеннях. Комп’ютерну техніку для занять в селах нададуть Фонд BrainBasket і Міратех. Навчання проходитиме у вихідні дні, двічі на тиждень.

«Ми дуже раді, що в нас з’явилися такі сильні партнери, адже комп’ютерна грамотність та IT-навички стають невід’ємною частиною будь-якої професії – це глобальні процеси, і сільські жителі повинні мати можливість оволодіти цими знаннями», - наголосив генеральний директор «Астарти» Віктор Іванчик.

У рамках пілотного проекту організатори планують охопити три локації на Полтавщині та надати знання з інформаційних технологій 30-45 дорослим і 60 школярам. У перспективі поширення проекту щонайменше до 10 локацій.