Астарта зібрала рекордний урожай зерна, але скоротила виробництво цукру

17 січня 2019, 15:19 2224

Агропромхолдинг «Астарта» наприкінці грудня 2018 р. завершив сезон цукроваріння. Загальне виробництво цукру становило 352 тис. т.

Про це йдеться у повідомленні компанії.

«Заводи компанії продовжили позитивну динаміку у підвищенні енергоефективності виробництва та якості продукції. Порівняно з 2017 роком використання енергії на тонну переробки зменшилося на 5%. Частка цукру вищої категорії становила 87% (в тому числі екстра-класу — 16%) від загального виробництва. Також у цьому сезоні цукровим заводам вдалося збільшити свою продуктивність в середньому на 4% до плану», — говориться у повідомленні.

Виробництво гранульованого жому збільшилося на 9% до 47 тис. т.

Як уточнюється, врожай цукрових буряків з огляду скорочення посівів був меншим, ніж у 2017 році, та становив 1,8 млн т.

«2018 року в «Астарті» зібрано історично максимальний врожай зернових та олійних культур — 1,065 млн т, що на 35% більше порівняно з попереднім роком. У тому числі кукурудзи намолочено понад 620 тис. тонн із середньою врожайністю 9,8 тонн/га, а в окремих агрофірмах — 11,5 тонн/га і вище», — говориться у повідомленні.

Обсяги переробки сої були стабільними, «Глобинський переробний завод» компанії працював на повну потужність. Виробництво соєвого шроту склало 158 тис. тонн, соєвої олії — 40 тис. тонн, гранульованої соєвої оболонки — 10,6 тис. т. Минулого року «Глобинський переробний завод» пройшов сертифікацію за міжнародним стандартом GMP +B2, а також впровадив систему 5S як інструмент ощадливого виробництва.

Виробництво молока в господарствах компанії склало 102 тис. т. Середній надій на корову зберігся на рівні 7,2 тонн на рік, при цьому суттєво підвищилися якісні показники молока: зросли вміст жиру і білку, а частка молока екстра-ґатунку вперше досягла 33% від загального обсягу виробництва.


Для довідки: під час виробничого 2017/18 сезону «Астарта» виготовила понад 463 тис. т цукру, переробивши близько 3,1 млн т цукрових буряків.

«Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).