Астарта майже досіяла озимі

19 жовтня 2016, 15:49 1954

Виробничі підрозділи «Астарти» злагоджено завершують сівбу озимини під врожай-2017.

Наразі озимими зерновими засіяно понад 90% із запланованих 55 тис. га (на рівні минулого року), повідомили в компанії.

При цьому відмічається, що попередні опади забезпечують достатній запас вологи для розвитку та зміцнення сходів.

У компанії також триває збирання цукрових буряків та кукурудзи — врожай цих культур зібрано майже з половини площ. На сьогоднішній день середня врожайність цукрових буряків складає 52 т/га, кукурудзи — 8,3 т/га. За підсумками збиральної кампанії очікуються більш високі показники.

Крім того, завершився збір олійних культур: отримано 91 тис. т сої із середньою врожайністю 2,2 т/га та 73 тис. т соняшника із середньою врожайністю 2,6 т/га.

«Восени «Астарта» успішно завершила інвестиційні проекти з розширення потужностей двох елеваторів у Хмельницькій та Вінницькій областях сумарно на 82 тис. тонн. В межах програми «Зерно Астарти» йде підготовка до реалізації кількох нових проектів з будівництва елеваторів у 2017 році», — розповіли в компанії. 


Для довідки: «Астарта» — вертикально-інтегрований холдинг, який з 1993 р. працює у сфері цукрового і сільськогосподарського виробництва. Основна діяльність агропромхолдингу полягає у вирощуванні буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру та супутньої продукції (меляса і сухий гранульований жом), а також молока і м'яса.