Астарта планує збільшити частку закупівельної сировини

26 березня 2018, 14:30 3296

Частка закупівельної сировини для переробки на цукрових заводах «Астарти» сьогодні перевищила 30%, в наступні роки компанія планується довести її до 35%. Усе буде залежати від ситуації з цукром як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках.

Про це розповіла начальник управління заготівлі цукрової сировини Інна Єфімчук під час урочистостей святкування 25-річчя агрохолдингу «Астарта» на Хмельниччині. 

«Перш за все розмір сторонньої сировини пов'язаний з нашими потужностями і можливістю переробки. Ми проводимо заготівлю, враховуючи потужність кожного заводу», — зазначає Інна Єфімчук.

За її словами, «Астарта» вже має підписані договори на новий сезон з сільгосппідприємствами і авансує аграріїв під посів цукрового буряку. На авансування цьогоріч компанія витратить 120 млн грн.

«Ще рано говорити про розміри площ посівів, але можу сказати, що наші постачальники сировини, з якими ми працюємо не один сезон, цього року зберігають площі цукрового буряку на рівні минулого року. За останні роки ми збільшили обсяги надходження сировини від партнерів: бурякоздавачі охоче співпрацюють із заводами «Астарти», оскільки модернізовані заводи компанії дозволяють отримувати високі показники виходу і якості цукру», — відмітила Інна Єфімчук.


Для довідки: у структурі доходів компанії «Астарта» цукровий сегмент зайняв у 2017 році найбільшу частку — 44%. Дохід сегмента склав €201 млн, що на 15% більше у порівнянні з 2016 роком завдяки зростанню обсягів проданого цукру до 440 тис. т.

Поточного сезону «Астарта» досягла збільшення частки цукру першої категорії до 87% у загальному обсязі виробництва (для порівняння — 71% минулого сезону). Це стало результатом реалізації довгострокової інвестиційної стратегії компанії з модернізації цукрових заводів.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua