Астарта добудовує елеватор на Вінничині

01 серпня 2016, 12:40 2885

У ТОВ «Хмільницьке» (Вінницька область, «Астарта») тривають роботи по будівництву третьої черги елеватора.

Про це повідомляється на сторінці підприємства в Facebook.

На даний час уже змонтовано 4 з 9 силосів, на черзі — ще 2 силоси, монтаж котрих закінчать до кінця місяця. «Перші три силоси, монтаж яких було заплановано закінчити до 25 липня, фактично готові для тимчасового збереження зерна», — розповів начальник відділу капітального будівництва ТОВ «Хмільницьке» Сергій Синчук.

Також до 1 серпня заплановано завершити роботи по влаштуванню системи відвантаження зерна. У такий же термін компанії-підрядники обіцяють закінчити бетонні роботи по облаштуванню фундаментів.

Джерело фото: ВП «Хмільницьке» // Facebook
Джерело фото: Виробничий підрозділ «Хмільницьке» // Facebook

Наразі у планах будівельників змонтувати 3 силоси. Цей об’єм робіт планується закінчити за 24-27 днів. «Це при умові, що постачальник — «Карлівський машинобудівельний завод» — своєчасно відвантажить обладнання: елементи підлоги, комплектуючі стін, шнеки, дифузори», — говорить Сергій Синчук.

За його словами, розширення виробничих потужностей — надзвичайно складний процес. Через несвоєчасне постачання обладнання заводом-виробником, термін здачі перших трьох силосів, які необхідні для зберігання урожаю ранньої групи зернових, був відстрочений майже на тиждень. Це, в свою чергу, призвело до ситуації, коли підрядні організації були змушені працювати понаднормово для того, щоб скоротити відставання у підготовці силосів до приймання зерна.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрований агропромисловий холдинг, основними напрямками якого бізнесу є виробництво цукру та супутньої продукції, зернових і олійних культур, а також молока і м'яса. Компанія є лідером українського цукрового ринку і одним з найбільших виробників молока в країні.