Allseeds очікує буму продажів соняшнику наприкінця місяця

15 лютого 2017, 12:45 2925

Компанія Allseeds очікує на сплеск продажів насіння соняшнику наприкінці поточного місяця, а також у березні-квітні.

Про це в інтерв`ю Agravery розповів засновник і голова ради директорів групи компаній Allseeds В`ячеслав Петрище.

«На мій погляд, галузь у цілому, виходячи з того, що урожай був рекордним (за нашими оцінками — близько 14,5 млн т), почувається непогано. Це видно, принаймні, по завантаженості нашого заводу. Думаю, цьогоріч сировини вистачить до кінця сезону і всі переробники будуть більш-менш завантажені. І не дивно, що Україна продовжує встановлювати рекорди із експорту соняшникової олії: у календарному 2016 р. ? 4,85 млн т, за вересень-грудень 2016 р. — 1,8 млн т», — зазначив Петрище.

Засновник Allseeds також додав, що у лютому аграрії активно готуються до посівної і починатимуть активніше «скидати» соняшник.

«Ми очікуємо сплеск продажів наприкінці місяця, а також у березні-квітні, коли у ході розгортання посівної збільшиться фінансове навантаження на фермерів. Насіння соняшнику для них є ліквідною валютою, вони знають, що в будь-який момент його продадуть і отримають за це гроші», — додав він.


Для довідки: група Allseeds у 2015 р. увела в експлуатацію олійноекстракційний завод у порту «Южний» потужністю 2400 т/добу переробки насіння соняшнику, завершивши таким чином перший етап свого інвестиційного проекту вартістю $200 млн. Потреба у інвестиціях на продовження проектів компанії складає біля $400 млн.