Allseeds нарощує потужності терміналу рослинних олій у Южному

23 серпня 2018, 17:09 2351

Allseeds Black Sea на майданчику свого комплексу у порту «Южний» добудовує резервуари зберігання олій, доводячи їх парк до 132 тис. т.

Як говориться у повідомленні компанії, це дасть змогу завантажувати 1300 т олії за годину або танкер 50 тис. т — за 40 годин.

«Ми стаємо конкурентноспроможними  у порівнянні з іншими світовими терміналами. А порт «Южний» може стати своєрідним світовим олійним хабом, даючи можливість завантажувати великі судна на одному причалі з дуже великою швидкістю, чого не може забезпечити жоден інший порт України», — говорится у повідомленні компанії.

Як зазначили в компанії, останньої відправки рекордної партії соняшникової олії, проведеної разом з «ТІС» та Risoil, фрахтувальник заощадив біля $8 на тонні на ставці фрахту і додаткових зборах або загалом біля $400 тис. Це є кращим підтвердженням ефективності створеної інфраструктури.

«Діючи згідно з планом розвитку, Allseeds найближчим часом планує збільшити резервуарний парк терміналу рослинних олій до 200 тис. т та розпочати будівництво соєвого заводу», — додали в компанії.


Для довідки: група Allseeds в липні 2015 р. ввела в експлуатацію маслоекстракційний завод в порту «Южний» потужністю переробки 2,4 тис. т насіння соняшнику на добу. До 2021 р планує розширити потужності підприємства до 10 тис. т переробки олійних в добу шляхом будівництва другої і третьої черг олійних комплексу.