ALFA Smart Agro внесла аграрні розписки до комерційної політики

02 лютого 2019, 12:22 1894

Компанія ALFA Smart Agro включила інструмент аграрних розписок до комерційної політики і визначає його як один з найбільш вигідних для агровиробників.

Господарства можуть придбати продукцію ALFA Smart Agro під заставу майбутнього врожаю, оформивши товарну аграрну розписку, говориться у повідомленні компанії. 

«Інструмент аграрних розписок в Україні впроваджується Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Він є зручним і для агровиробників, і для дистриб«юторів ЗЗР, оскільки зменшує ризики усіх сторін. Однак цей інструмент досить новий для України, тому учасникам ринку бракує знань для його активного використання. ALFA Smart Agro долучається до популяризації аграрних розписок, зокрема через співпрацю з IFC. Це справді розумний інструмент, який допомагає аграріям збільшити обсяг обігових коштів, а постачальникам ЗЗР — отримати гарантію розрахунку», — говорить фінансовий директор ALFA Smart Agro Андрій Буряк.

«Аграрні розписки — порівняно новий інструмент в Україні, який, однак, має багато переваг як для кредиторів, так і для фермерів. Розписки достатньо гнучкі та прості, можуть використовуватися фермерськими господарствами різних напрямків та розмірів, і з найрізноманітнішими культурами у заставі. Все, що потрібно для оформлення розписки — зареєстрована земля та майбутній врожай, і це те, що є у будь-якого фермера. Більше того, аграрні розписки використовуються у широкому спектрі бізнес-моделей, що дозволяє фермерам та кредиторам краще пристосовувати їх до потреб своїх підприємств», — зазначає керівник проекту «Аграрні розписки в Україні» IFC Хелен Фейрлемб. 

Програма товарних аграрних розписок діє для клієнтів ALFA Smart Agro за двома схемами: традиційною (форвардний договір + аграрна розписка) та із залученням дистриб'ютора (індосамент).

Щоб придбати продукцію ALFA Smart Agro із залученням дистриб«ютора, агровиробник повинен діяти за таким алгоритмом:

1. Звернутися до компанії, яка є офіційним дистриб«ютором ALFA Smart Agro і працює за програмою аграрних розписок.

2. Звернутися до нотаріуса і оформити аграрну розписку.

3. Отримати препарати ALFA Smart Agro.

4. Розрахуватися із дистриб«ютором в обумовлені строки.


Для довідки: практичні питання застосування аграрних розписок розглядатимуться на семінарах «Фінансові інструменти для закупівлі продукції ALFA Smart Agro»: 30 січня — у Тернополі, 6 лютого — у Києві, 13 лютого — у Кропивницькому.

«OTP Банк» в рамках проекту «Агро Фабрика» надає спеціальні умови для клієнтів ALFA Smart Agro — ставки за кредитами, що забезпечені фінансовими аграрними розписками, складають 17% річних у гривні.