Alebor Group планує збільшити елеваторні потужності на 100 тис. т

21 грудня 2017, 12:12 2795

Група компаній Alebor Group планує у 2018 році реалізувати широку інвестиційну програму, яка передбачає на підприємствах групии збільшення потужностей зберігання зернових на 112,6 тис. т.

Як говориться у повідомленні групи, значна модернізація очікує на Христинівське хлібоприймальне підприємство. Планується збільшення потужності елеватора зі зберігання зернових на 60 тис. т. Для цього придбають 6 силосів по 10 тис. т. Крім того, буде додано один «оперативник» — силос на 1,5 тис. т для вологого та брудного зерна.

«Таким чином, загальна потужність Христинівського ХПП буде більшою навіть за ту, що передбачалося початковим проектом, и становитиме близько 135 тис. т», — говориться у повідомленні компанії.

Також буде модернізовано енергоефективну шахтну сушарка Brice-Baker, яка зможе забезпечувати сушіння 6,5 тис. т зернових за добу (цей показник зросте на 40%).

Автопарк Христинівського ХПП зросте на 5 зерновозів MAN. Також будуть придбані дві пари ваг, реконструйовано під»їзний шлях до елеватора та виїзну групу. Побудують спеціальний майданчик з гаражем для відстоювання автівок. У найближчих планах також обладнання нової лабораторії та облагородження території підприємства.

В інвестиційних планах компанії, встановлення на Вороновицькому ХПП енергоефективної сушарки Brice-Baker, яка дозволить додатково сушити 2 тис. т зерна на добу. Це обладнання виробляється в Україні. Сушарка є не лише продуктивною, а й екологічною — не випускає багато пилу назовні та має знижений рівень шуму, тож її можна розміщувати поблизу населених пунктів.

Для зберігання зерна буде придбано 3 силоси-десятитисячники, а також — 4 силоси місткістю 1,5 тис. т для вологого зерна. Таким чином, потужність елеватора зросте на 36 тис. т, що дозволить досягти загального показника у 140 тис. т. Крім того, збільшиться і автопарк підприємства — на Вороновицьке ХПП приїдуть 5 нових КАМАЗів.

На наступний маркетинговий рік заплановано продовження будівництво Чесного хлібоприймального підприємствана Одещині, що було розпочато торік. Потужності зі зберігання зернових збільшаться на 16,5 тис. т. Для цього буде змонтовано одразу чотири силоси: 3 — по  5 тис. т і 1 — на 1,5 тис. т. Таким чином, буде майже досягнуто проектних показників потужності, що були заплановані для Чесного ХПП.

У комплексі робіт на елеваторі на третину буде збільшено потужність зерносушарки. Незабаром вона буде здатна обробляти до 1,5 т на добу. Також поточна лінія автоприйому буде облаштована вагами-підйомником, що вдвічі збільшить швидкість приймання та дозволить приймати дві культури водночас. Автопарк Чесного ХПП збільшиться на 7 одиниць за рахунок придбання вантажівок КАМАЗ.