Агропродсервіс завершив обмолот сої

19 жовтня 2017, 13:29 2423

На полях «Агропродсервісу» завершили обмолот сої, якою у 2017 році було засіяно понад 6 тис. га.

Як говориться у повідомленні компанії, цьогорічна урожайність сої становить понад 3 т/га, що суттєво відрізняється від попереднього року в кращу сторону. Вміст протеїну сухої речовини коливається на рівні 37-39%.

 «Ми по сої поставили собі за мету — врожайність 4-5 т/га. І ця врожайність повинна стати нормою. Ми доб»ємося цього показника і скажемо, що вже чогось досягли. Але для цього треба шукати рішення. Ось зараз ми «гуляємо» навколо цієї цифри, шукаємо нові методи, і ми їх знайдемо!», — сказав директор ПАП «Агропродсервіс» Андрій Баран.

Зібраний урожай сої піде у переробку на власному соєвому заводы «Агропродсервісу», який було відкрито у вересні минулого року. Завод дозволяє переробляти до 5 т сої на годину. За словами технолога заводу Євгена Танасевича, з кожної тони сої на виході отримують 80% макухи і близько 15% олії.


Для довідки: потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності: рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.