Агропродсервіс залучить додаткову техніку для збирання цукрових буряків

18 жовтня 2016, 16:38 2600

Незважаючи на примхи погоди, осінньо-польові роботи в «Агропродсервісі» будуть виконані в повному обсязі. Агрономічна та інженерна служби компанії налаштовані оптимістично і роблять для цього усе можливе.

Зокрема, головну осінню культуру — цукровий буряк — уже викопали на площі понад 2 тис. га, повідомляють в компанії.

Через дощі збір урожаю коренеплодів довелося тимчасово припинити, але в неділю роботи було відновлено. Цукровий буряк вивозять із полів на переробку, також проводять його кагатування обабіч шосейних доріг.

Як відмічають в компанії, до збирання цукрових буряків буде залучено додаткову техніку — комбайни та навантажувачі. Їх зосередять на полях, де знаходяться основні площі з урожаєм. За словами головного агронома компанії Андрія Куляна, завершити збір цукрових буряків та вивезти їх на переробку планується до кінця першої декади грудня.

«Очікуване бабине літо дасть змогу завершити і посів озимої пшениці на останніх 400 га. Досвід минулого року показав, що її сучасні сорти продовжували свою вегетацію у перші зимові місяці, коли була плюсова температура. Тож є надія, що посіяна із запізненням озимина належним чином сформує свою кореневу систему і нормально увійде у зимовий період», — додали в «Агропродсервісі».


Для довідки: потужності корпорації «Агропродсервіс» розташовані в трьох областях — Тернопільській, Львівській та Івано-Франківській. Основні напрямки діяльності — рослинництво, насінництво, виробництво комбікормів, свинарство, птахівництво і молочне скотарство. Земельний банк — 40 тис. га.