Агропідприємства Держрезеву заробили 193 млн грн чистого доходу

05 вересня 2017, 12:16 2866

Чистий дохід державних підприємств (елеватори та КХП), що входять до відання Державного агентства резерву України, у першому півріччі 2017 р. склав 193 млн грн. 

Як говориться у повідомленні  Держрезерву, за розміром чистого фінансового результату серед ДП у трійку лідерів вийшли: «Хлібна база №73»  — 1,401 млн грн, «Куліндорівський КХП» — 1,099 млн грн, «Хлібна база №85» — 655 тис. грн.

«Агропідприємства значні прибутки очікують у 3-4 кварталах від збору та надання послуг по очищенню та сушінню пізніх зернових», — говориться у повідомленні.

Як відмічається, ДП «Куліндорівський КХП», який є лідером серед підприємств держрезерву по заготівлі ранніх зернових (24,3 тис.тон), активно експортує борошно в країни Азії та Африки.

В Держрезеві також підкреслили, що за звітний період була проведена модернізація на кількох підприємствах. Зокрема, ДП «Кіровоградський КХП», м.Кропивницький, та «Охтирський КХП», м. Охтирка, провели ремонти зерносушарок, що значно зекономило витрати на паливо; ДП «Златодар», м. Золотоноша, придбало новий пробовідбірник, який прискорює процес приймання зерна та якісніше й оперативніше дозволяє здійснювати лабораторні дослідження.

«Перше півріччя 2017 р. для усієї системи Держрезерву було роком активної модернізації, збільшення потужностей, що найкращим чином відобразилося на фінансових результатах. Загалом на модернізацію у ІІ кварталі направлено 7,2 млн. грн», — підсумували у Держрезерві.