Агрофірма Астарти пройшла перший етап органічної сертифікації

29 листопада 2017, 15:43 4395

Виробничий підрозділ холдингу «Астарта» — ТОВ «Лист-Ручки» (Полтавська область) переходить на органічне землеробство.

Як зазначають у прес-службі холдингу, 23 листопада 2017 р. на агрофірмі відбувся перший етап сертифікації з вирощування органічної продукції: кукурудзи, пшениці, гречки, вівса та сої — разом 1761 га.

Проект курують інспектори «Органік Стандарт», які визначили основні напрямки роботи та встановили дату початку перехідного періоду до органічного землеробства.

«Перехідний період триває три роки — протягом цього часу підприємство змінює технології обробітку землі та не використовує хімічних засобів захисту рослин. За графіком, вже у 2020 році компанія зможе отримати перший врожай органічної продукції та реалізувати його як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках», — додають у компанії.

Ураховуючи, що виробництво за органічними принципами починається з технології обробітку ґрунту, вибору техніки та насіння, на 2018 рік «Астарта» запланувала купівлю для ТОВ «Лист-Ручки» спеціальної сільгосптехніки, що буде призначена суто для обробітку землі за принципами органічного землеробства.


Для довідки: «Астарта» — вертикально інтегрована аграрна компанія, яка обробляє 250 тис. га землі в 8 областях України. Основна діяльність компанії полягає у вирощуванні цукрових буряків, зернових і олійних культур, виробництві високоякісного цукру, молока і переробці сої. До складу «Астарти» входять 8 цукрових заводів, молочні ферми на 30 тис. голів стада, потужний завод з переробки сої та біоенергетичний комплекс із виробництва біогазу (м. Глобине).