Agricom Group підписала меморандум перед запуском нового заводу

16 травня 2017, 10:24 3127

Компанія Agricom Group 12 травня підписала меморандум про співробітництво з Чернігівською обласною державною адміністрацією та Чернігівською регіональною торгово-промисловою палатою.

Документ був підписаний в рамках II Форуму експортерів Чернігівщини, інформує прес-служба агропромислової групи.

Серед основних завдань у меморандумі зазначено всебічне сприяння у діяльності та розвитку підприємств сільськогосподарської галузі, харчової переробки, та тих, які входять до повного циклу виробництва продукції з доданою вартістю. При цьому уточнюється, що реалізація співпраці здійснюється відповідно до принципів сталого розвитку та єдності концепцій економічної, соціальної та екологічної складових.

Документ підписали голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч, президента Чернігівської ТПП Костянтин Іванов та виконавчий директор Agricom Group Петро Мельник. Таким чином, вони засвідчили, що діють на засадах паритетності та рівноправності у взаємовідносинах і мають наміри спрямувати зусилля на ефективне співробітництво влади і бізнесу.

«В реаліях сьогодення у бізнеса виникають потреби в оформленні тих чи інших документів, в отриманні компетентних консультацій щодо особливостей ведення своєї діяльності. Чернігівська ТПП є найбільшим постачальником митних послуг в регіоні. Експертиза співробітників організації дозволяє бізнесу швидко та якісно отримувати послуги, пов’язані з їх комерційною діяльністю. Ми регулярно організовуємо професійні заходи, які сприяють розвитку бізнесу на регіональному, національному та міжнародному рівнях», — зазначив Костянтин Іванов.

За словами Петра Мельника, підписання меморандуму є особливо актуальним у зв’язку майбутнім відкриттям підприємства з випуску пластівців із зернових культур Avena у смт. Михайло-Коцюбинське.

«Це досить масштабний проект для регіону, в який вже інвестовано близько 200 млн грн. З осені цього року на Чернігівщині працюватиме одне з найбільш технологічних підприємств з потужністю виробництва — 1200 т в місяць. Переробка стане невід’ємною складовою Чернігівського територіального кластеру Agricom Group, де вирощуються зернові культури, в тому числі і овес, для якого зона Полісся є вкрай сприятливою. Виробництво продукції з високою доданою вартістю дозволить не тільки збільшити виплати до державного та місцевого бюджетів, а й забезпечити місцеве населення додатками місцями», — заявив Agricom Group Петро Мельник.


Для довідки: Agricom Group — національна агропромислова група, що спеціалізується на розробці, виробництві і дистрибуції продуктів харчування із зернових культур і об'єднує сільськогосподарські, переробні та торговельні підприємства. Ключовими бізнес-напрямками діяльності є рослинництво, зберігання зернових та олійних культур, виробництво і торгівля продукцією бакалійної групи.