Аграрний фонд закликає виробників виконувати форвардні контракти

03 жовтня 2018, 14:16 1930

ПАТ «Аграрний фонд» звернулося до агровиробників з проханням виконати обов’язки за форвардними контрактами.

Про це говориться у повідомленні підприємства.

«Аграрний фонд» наголошує на необхідності своєчасного повернення зерна або коштів, які були отримані під час укладання контракту.

«У випадку невиконання умов форвардного контракту, Товариство в обов'язковому порядку звертається до правоохоронних органів та судових інстанцій», — говориться у повідомленні.

Так, за зверненням ПАТ «Аграрний фонд» Управління захисту економіки Національної поліції України провело попереднє розслідування і вручило підозру керівництву ТОВ «Українська зернова компанія «Грейнкор» у зв'язку з неповерненням зерна «Аграрному фонду».

«ТОВ «Грейнкор» в особі її директора Зеленої А.І. уклали форвардний контракт з ПАТ «Аграрний фонд» на поставку зерна пшениці і отримали грошові кошти в якості авансу. Однак вищезазначене товариство свої зобов«язання перед ПАТ «Аграрний фонд» не виконало: поставки зерна не здійснило і кошти не повернуло», — йдеться у повідомленні.

Наразі, за інформацією управління захисту економіки, керівництво ТОВ «Грейнкор» підозрюється у привласненні майна в особливо великих розмірах, відповідно до ст. 191 КК України.


Для довідки: ПАТ «Аграрний фонд» створено в 2013 р. В його функціональні обов'язки входять форвардні закупівлі врожаю для підтримки українських сільгоспвиробників. Крім діяльності у сфері купівлі-продажу зерна, підприємство також займається реалізацією продуктів його переробки.