70% підприємств Держгеокадастру заробили прибуток

31 березня 2017, 11:30 2059

Із 44 підприємств Держгеокадастру, що здійснювали господарську діяльність, по результатам 2016 р. прибутковими були 30 або майже 70%.

Чистий дохід загалом склав 278,5 млн грн, чистий прибуток — 4,3 млн грн, повідомляється на сайті відомства.

«Більшу частку цього результату забезпечили науково-дослідні інститути землеустрою, які загалом отримали 3,1 млн грн прибутку. Топографо-геодезичні підприємства Держгеокадастру сумарно генерували 813 тис. грн прибутку, ДП «Центр Державного земельного кадастру» — 27 тис. грн», — говориться в повідомленні.

Для порівняння, за підсумками 2015 р. результат господарювання склав 6,5 млн грн чистого збитку.

Як відзначив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, досягненню позитивних результатів діяльності в минулому році сприяло зростання обсягів робіт за рахунок підвищення конкурентоспроможності підприємств та оптимізація адміністративних витрат. «Крім того, постійно проводилася робота із підвищення кваліфікаційного рівня працівників, а також пошук нових ринків збуту», — додав він.


Для довідки: всього до сфери управління Держгеокадастру належить 71 державне підприємство, з яких 27 підприємств (38%) не працюють — 19 з них перебувають у стані припинення, 8 — знаходяться на окупованій території АР Крим.