WAPA: в світі росте виробництво яблук

19 грудня 2016, 17:43 4671

Загальне виробництво яблук у світі перевищує 80 млн т.

Про це свідчать дані Всесвітньої асоціації виробників яблук і груш (WAPA), повідомляє асоціація «Укрсадпром».

Згідно даних WAPA, виробництво яблук поступово зростає як в цілому у світі, так і в окремих його регіонах, в той час як обсяги виробництва груш залишаються відносно стабільними. При цьому основні країни-виробники яблук і груш, до яких належить і Україна, вже тривалий час утримують свої позиції.

Прогноз асоціації на 2016 рік передбачає, що кон'юнктура світового ринку не зазнає суттєвих змін, адже зміни обсягів виробництва у різних регіонах світу та ключових країнах-виробниках не будуть різкими.

Також відмічається, що в останні роки 28 країн-членів Європейського Союзу разом виробляють в межах 12 млн т яблук. Левову частку виробництва здійснюють 4 країни — Польща, Італія, Франція та Німеччина (у 2015 р. вони забезпечили більше 70% загального виробництва яблук в ЄС). Найбільші країни-виробники яблук, що не входять до складу Європейського Союзу: Китай, США, Туреччина, Росія, Україна, Бразилія, Аргентина, ПАР. 

Виробництво груш у світі становить понад 20 млн т на рік. В тому числі, щорічно в країнах Європейського Союзу виробляється понад 2 млн т груш. Головними виробниками тут виступають Італія, Бельгія, Нідерланди та Іспанія, які разом забезпечили більше 75% від загального виробництва груш Євросоюзом у 2015 році. Основні країни-виробники груш, які не є членами Європейського Союзу: Китай, США, Туреччина, Чилі, Україна, Аргентина, ПАР.