У Канаді город влаштували на даху супермаркету

03 вересня 2017, 09:15 4471

Канадський супермаркет мережі IGA в м Сен-Лорен (найбільше місто в провінції Монреаль) в середині липня 2017 р. офіційно відкрив свій город на даху.

У цьому городі працюють три людини — два основних працівника і один помічник у пікові моменти, повідомляє Agf.nl.

За словами керівника проекту Тіма Мерфі, це найбільший город на даху в Канаді і перший такого роду в країні.

На площі 2000 м2 в шарі грунту, що не перевищує 15,5 см, вирощують більше 30 найменувань овочів. На даху розташовані вісім вуликів, орендованих в іншій фірмі. Мед, отриманий з них, також планується продавати в супермаркеті.

За словами Мерфі, і власники магазину, і їх покупці можуть в будь-який час спостерігати за станом справ в городі завдяки розміщеним в ньому відеокамер. Передбачається, що це підвищить попит на органічні продукти. Незважаючи на невеликі обсяги виробництва і те, що всі роботи виконуються вручну, за рахунок низьких транспортних витрат роздрібні ціни на ці овочі можна порівняти з цінами на звичайні сезонні овочі.

У наступному році очікується урожай висадженої зараз садової суниці. Можливо, саме цей продукт виявиться найбільш успішним. Крім того, на майбутній рік планується вирощування черешні. У планах і вирощування грибів, і збільшення виробництва компосту.