В Іспанії ціле село можна купити за ціною квартири в Києві

05 квітня 2019, 12:16 2895

В Іспанії покинуті селища, мешканці яких переїхали до великих міст, виставляють на продаж з метою вдихнути у них нове життя.

Ціни починаються від $96 тис, пише Platfor.ma.

Іноземці та заповзятливі іспанці вирішують проблему сіл-привидів, купуючи їх за вигідними цінами. Агентство нерухомості Aldeas Abandonadas в минулому році вже продало близько 40 селищ — при цьому 90% угод уклали з іноземними покупцями.

За словами засновниці Aldeas Abandonadas Ельвіри Фафіан, в Іспанії близько 1500 покинутих сіл і їх кількість продовжує зростати. Більшість населення не можуть собі дозволити підтримувати свою власність у належному стані. Справа в тому, що у країні відбувається відтік молоді до великих міст, а рівень народжуваності один з найменших в Європі.

Для уряду прем«єр-міністра Педро Санчеса, який зробив зниження сільської депопуляції ключовим питанням своєї політики, такі зусилля можуть допомогти зупинити спустошення сільської місцевості, перш ніж вона стане кризовою територією.

«Ми маємо усвідомлювати «демографічну зиму», яка загрожує значній частині нашої країни. Половина іспанських муніципалітетів наразі мають менш ніж тисячу мешканців, а більша частина території країни ризикує стати спустошеною», — говорить прем»єр-міністр Іспанії Педро Санчес.