В Індії екс-міністр позбувся цукрового заводу через борги

03 жовтня 2016, 17:22 2037

Цукровий завод, що належить колишньому міністру штату Махараштри Бабанрао Пачпут в районі Ахмеднагар, перейшов у власність кредитора за несплату кредиту.

Про це повідомив інформаційний портал NDTV.

Лідер Бхартії джаната парті (БДП), цукровий завод Saikrupa в Shrigonda техсилі Ахмеднагару заборгував 3,83 млрд рупій (1,53 млрд грн). 30 вересня кредитор — Національний банк Punjab (PNB) в Калінінагарі в Пуні повідомив колектору району Ахмеднагар про конфіскацію комбінату та його майна.

Цукровий завод Saikrupa — один із найбільших в державі за потужністю переробки, але розташований в найвологішому районі Індії — Ахмаднагар, тому в останні роки він не отримував достатніх запасів цукрової тростини. Це збільшило собівартість виробництва цукру, і пан Пачпут не зміг отримати достатній прибуток протягом останніх кількох років, що вплинуло на погашення кредиту.

17 грудня 2015 року PNB надав 60-денний термін для погашення кредиту. Після того як завод не зміг сплатити кредит, 23 березня банк надіслав повідомлення керівництву про конфіскацію заводу.

2 жовтня PNB проінформував колектора Ахмеднагару Аніл Кавада про те, що він захопив майно заводу, включаючи офіс пана Панчпута і його дачу в місті Шрігонда.

 «Завод заборгував 350 млн рупій виробникам цукрової тростини, що в першу чергу потрібно сплатити. Якщо банк має намір продати завод і його майно якійсь приватній організації,  — не можна ігнорувати заборгованість фермерам», – повідомив прес-секретар Swabhimani Shetkari Sanghatna Йогеш Панді.