Вчені визнали сорго найкращим матеріалом для біопалива

07 серпня 2016, 10:15 3479

В американському університеті штату Флорида вчені зробили відкриття, що яра культура сорго за своїми властивостями якнайкраще підходить для виробництва екологічно чистого біопалива.

Про це повідомляє «Інфоіндустрія».

Вчені провели ряд досліджень, за результатами яких запропонували додатково генетично модифікувати сорго для посилення генетичної стійкості культури до шкідливих бактерій та комах.

Злакова культура сорго прекрасно підходить в якості сировини для виробництва біопалива, яке з часом може стати альтернативою традиційному пальному, яке виробляється з вуглеводневої сировини. На думку вчених, сорго не потребує додаткового добрива та хімікатів, а також з однієї умовної одиниці засіяної площі можна отримати більше біопалива, ніж з інших рослин.

До того ж, в інституті вирішили підвищити стійкість культури за допомогою генної інженерії. Так, сорго буде стійким до антракозу, а також до несприятливих погодних умов, зокрема до повеней.


Для довідки: У Скріппсовскому океанографічному інституті (штат Каліфорнія, США) проводять експеримент з переведення судів на 100% використання біопалива, в результаті чого буде проведений розрахунок економічної ефективності застосування такого джерела енергії. У свою чергу, американська авіакомпанія United Airlines почала з випробування літака, паливом для якого служить суміш звичайного палива та біопалива. Авіалайнер вже здійснює польоти за маршрутом між Лос-Анджелесом і Сан-Франциско.