У Німеччині зростає попит на локальні перероблені овочі

19 березня 2023, 09:20 2183

Джерело фото: Heitsch Gemüse // Facebook

Овочевий сектор відкритого ґрунту на півночі Німеччини переживає занепад. Цього сезону фермери очікують на високі ціни через складні погодні умови і зниження врожайності в попередні роки. До того ж, втрати врожаю в Іспанії та Італії свідчать, що великих обсягів продукції з цих країн не варто чекати.

Бізнес сім’ї Хейтш розпочався з чищення картоплі — вони своїми руками зрізали лушпиння овочів, фасували їх і доставляли місцевим ресторанам. Це було у 2015 році. Сьогодні щомісяця сім’я переробляє до 100 т свіжих овочів та розвозить їх по всій північній Німеччині, пише FreshPlaza

Лукас Хейтш, власник овочевої мануфактури Heitsch

Березень, як правило, для нас є найспокійнішим місяцем. У цей час ми вирощуємо лише картоплю, цибулю, селеру та ріпу для місцевих. Попит дуже великий, а товар — обмежений. Цього сезону дуже зросли витрати, насамперед, на робочу силу. 

Щоб бути конкурентоспроможною в майбутньому, компанія зараз інвестує в механічне обладнання.

Разом зі своїми партнерами Лукас Хейтш обробляє близько 100 га. Компанія постачає продукцію на оптові ринки на півночі Німеччини та оптовим клієнтам від Дортмунда до Берліна. Протягом останнього десятиліття асортимент продукції постійно розширювався.

«Особливою популярністю користуються трави — петрушка, кріп і коріандр, а також цвітна капуста, яку ми вирощуємо вже другий рік на площі близько 0,5 га. Її продажі ми закінчили наприкінці листопада через високий попит», — зазначає фермер.