Nufarm має намір купити частину активів Bayer та Monsanto

23 вересня 2016, 10:22 2179

Компанія Nufarm висловила бажання придбати частину активів Bayer і Monsanto, які незабаром можуть бути виставлені на торги в рамках їх злиття.

Про це повідомив виконавчий директор компанії Nufarm Грег Хант, інформує AgroPages.

За його словами, компанія знаходиться в очікуванні потенційних покупок активів компаній, оскільки світові регуляторні управління змусять Bayer і Monsanto продати частину активів своїм конкурентам. Він також зазначив, що антимонопольні комітети різних країн будуть оцінювати сумарну частку компаній на ринку в конкретних регіонах, що і послужить регуляторним органам основою для прийняття рішень.

Хант уточнив, що наразі важко визначити, які активи Bayer і Monsanto будуть змушені продати під тиском регуляторних органів на шляху свого злиття, однак можна з упевненістю стверджувати, що це буде відбуватися в Європі та Північній Америці, де вони здійснювали значні фінансові операції і займали велику частку ринку, в той час як в Австралії бізнес американської насіннєвої компанії представлений в меншій мірі і можна припустити, що він залишиться в цілісності.


Для довідки: Купівля Bayer компанії Monsanto дозволить створити найбільшого постачальника пестицидів і генетично модифікованого насіння в світі, але для успішного завершення угоди необхідно отримати схвалення з боку близько 30 регуляторних органів по всьому світу. На рішення яких так само можуть вплинути попередні недавні злиття Dow Chemical і DuPont, Agrium і Potash Corp and China National Chemical Corp і Syngenta.

Nufarm — один з найбільших агрохімічних концернів, який займає 7 місце у рейтингу світових виробників пестицидів, філіали якого функціонують майже у всіх куточках земної кулі. Акції Nufarm котируються на Австралійській Фондовій Біржі (символ NUF).