Нафтова компанія Petrobras іде з біопаливного бізнесу

30 вересня 2016, 19:00 2036

Нафтова компанія Petrobras повідомила про вихід із бізнесу по виробництву біопалива, оскільки вона має велику заборгованість через вкладання інвестицій у видобуток нафти та виробництво газу.

Про це повідомляє Reuters.

Відмічається, вихід планувся ще з початку минулого року. Тоді Petrobras намагалася продати свою частку заводу Guarani Tereos, але переговори зірвалися через цінові розбіжності.

В той же час, ціни на цукор та етанол показують сильний ріст. Так, 19 вересня в Нью-Йорку ціни на цукор-сирець досягли найвищого рівня з 2012 р., в зв'язку із очікуванням глобального дефіциту поставок.


Для довідки: Компанія Petrobras володіє 49% заводу Boa Vista у штаті Гояс, спільне підприємство з бразильською компанією з виробництва цукру та етанолу Sao Martinho, та 40% частку заводу Bambui в штаті Sao Paulo.

Крім того, Petrobras володіє трьома біодизельними заводами в штатах Minas Gerais, Bahia та Ceara і має 50% частку в місцевих виробників біодизельного BSBIOS, який керує двома великими заводами в штатах Parana та Rio Grande do Sul.