Світовий ринок ЗЗР виріс до $65 млрд, і це не межа

01 березня 2019, 16:05 1928

Світовий ринок ЗЗР за підсумками 2018 р. виріс на 4%. Його загальний обсяг оцінюється у майже $65 млрд, і така позитивна тенденція триватиме й надалі.

Про це у ході VІІ Київського агрохімічного форуму повідомив головний редактор британського сайту Agrow Саджів Рана.

За його словами, найсуттєвіше зростав ринок Латинської Америки, а також Північної Америки, де фермери активно переходять на закупівлю ГМ-насіння і дорожчих засобів захисту. Китай та Індія, які мали проблеми раніше, стабілізували ситуацію. 

«N. B.!» Ігри престолів на ринку ЗЗР: як світові тренди впливають на Україну

Важливим чинником зростання експерт називає також появу нових молекул і реєстрацію нових важливих препаратів (1 фунгіцид, 3 гербіциди і 4 фунгіциди), які пожвавили ринок.

Рейтинг найбільших гравців на ринку ЗЗР поступово змінюється після крупних злиттів і поглинань упродовж останніх 3-х років. Звична шістка найкрупніших виробників, зауважив Саджів Рана, перетвориться на четвірку. При цьому немає загрози монополізації, адже гравцям довелося продавати частини своїх бізнесів, виконуючи антимонопольні правила.

«Суб'єкти отримали можливість інвестувати гроші в дослідження, розробляти нові технології, впливати на ціни ЗЗР», — підкреслив Саджів Рана.


Ірина Садова, AgroPortal.ua