Канада схвалила друге покоління ГМО-картоплі

16 серпня 2017, 19:00 4240

Канадська агенція охорони здоров’я та контролю за якістю продуктів харчування (CFIA) завершила оцінку картоплі другого покоління Innate® компанії J.R. Simplot, що проводиться задля безпеки продуктів харчування, кормів та навколишнього середовища.

Тепер цю картоплю можна імпортувати, висаджувати та продавати в Канаді, і вона доповнила три сорти картоплі першого покоління Innate®, які отримали схвалення ще минулого року, говориться у повідомленні компанії

Урядова агенція провела комплексну оцінку безпеки та схвалила використання картоплі другого покоління Innate® в їжу. Крім того, CFIA визначила, що ця картопля »є такою ж безпечною і поживною, як і традиційна картопля» для використання на корм для тварин, і не несе більшого ризику для навколишнього середовища, ніж сорти картоплі, що культивуються на даний час у Канаді.

Картопля другого покоління Innate® містить чотири ознаки, які мають зацікавити виробників картоплі, переробників та споживачів, включаючи захист від патогенів хвороби, що характеризується в«яненням, припиненням росту; зменшення потемніння та появи чорних плям; зменшення вмісту аспарагіну, що сприяє зменшенню утворення акриламіду під час приготування картоплі; та менший вміст цукрів, що також сприяє зменшенню кількості акриламіду та покращує здатність зберігати картоплю у холоді.

Дослідження показали, що за умови, коли б картопля в Канаді мала ознаки сорту другого покоління Innate®, відходи картоплі (на полях, під час зберігання, сортування, роздрібної торгівлі та харчування) могли б зменшитися на 93 млн кг; викиди CO2 — на 14 млн кг; використання води скоротилося б на 13 млрд. л; а застосування пестицидів зменшилося б на площі в 154 тис. га.