ФАО в жовтні запустить проект по антимікробній резистентності

05 вересня 2018, 18:00 2434

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) планує запустити в жовтні проект, пов'язаний з антимікробною резистентністю. Саме ця проблема є на сьогодні однією з найголовніших в питанні здоров'я людей.

Про це повідомив координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков під час конференції «АгроМаркетинг 2018», організованої компанією «ПроАгро».

«Проблема антимікробної резистентності є на сьогодні топовою темою у світі. Антибіотики потрапляють в організм людей через продукти харчування. Потім, коли людина, хворіючи починає приймати антибіотики, вони не діють через причину звикання, організм стає стійким до дії певних антибіотиків», — пояснює Михайло Малков.

За його словами, це відбувається  через неправильне використання самих антибіотиків, або ж вони можуть потрапляти до нас із їжею через традиційні продукти рослинництва чи тваринництва.

«Далеко не всі підприємства дотримуються правил біобезпеки і норм використання антибіотиків. Тому ми, із низкою глобальних донорів, почали вибудовувати цей проект і плануємо запустити його в жовтні. Але для цього потрібне приватно-державне партнерство», — зазначив Михайло Малков.


Людмила Лебідь, AgroPortal.ua