Європа ввела нові правила імпорту органічних продуктів

20 жовтня 2016, 10:00 3109

Європейський союз вводить нові правила електронної сертифікації для імпортованих органічних продуктів.

Правила опубліковані сьогодні і будуть діяти протягом наступних 6 місяців, повідомляє Єврокомісія.

Відзначається, що вони спрямовані на поліпшення простежуваності органічних продуктів (тим самим підвищуючи безпеку харчових продуктів) і зниження потенційного шахрайства. Зміни також принесуть зниження адміністративного тягаря для операторів ринку та органів, а також забезпечать отримання більш комплексних статистичних даних про органічний імпорт.

«Я вітаю модернізацію нашої системи моніторингу органічного імпорту. Це не тільки принесе значне спрощення для операторів і розвиток торгівлі, але і подальше підвищення споживчої довіри до органічних продуктів», — прокоментував єврокомісар з сільського господарства Філ Хоган.

З практичної точки зору, зміни будуть вимагати додавання імпортних сертифікатів у Трейдингову контрольно-экспертую систему (TRACES) — існуючу електронну систему з відстеження переміщень продуктів харчування по всій території ЄС. Система забезпечує доступ у форматі 24/7, що полегшує торгівлю, надаючи торговим партнерам і компетентним органам можливість легко отримувати інформацію про рух своїх партій, а також прискорює адміністративні процедури, полегшує швидке реагування на загрози здоров'ю шляхом відстеження переміщення вантажів і т. д.

Детальніше з правилами можна ознайомитися за посиланням.