ЄБРР оголошує конкурс для стартапів у секторі агробізнесу

03 лютого 2023, 15:25 2077

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) оголошує про початок конкурсу AgVenture і розглядатиме заявки від інноваційних компаній на ранніх етапах розвитку в секторі агробізнесу з усіх країн, в яких ЄБРР інвестує. Мета ініціативи — пошук шляхів подолання викликів у продовольчій системі.

Відзначається, що мета AgVenture — вирішення основних проблем, з якими сьогодні стикаються продовольчі системи, зокрема у таких сферах, як продовольча безпека, кліматичні зміни, включення цільових груп і малого бізнесу до глобальних ланцюжків вартості.

«Найнагальнішою з таких глобальних проблем сьогодні є продовольча безпека, враховуючи прогноз зростання населення планети з 7 млрд у 2012 році до 9,6 млрд у 2050 році. Крім цього, на діяльність у всіх сегментах харчового ланцюжка негативно впливають кліматичні зміни. Зокрема, підвищення температури призводить до загострення проблеми доступності водних ресурсів у сільськогосподарських регіонах», відзначається у повідомленні.

Для вирішення деяких із цих проблем ЄБРР хоче зосередитися на сприянні розробці інноваційних продуктів, послуг і технологій, які зроблять виробництво продуктів харчування більш сталим, екологічним, ефективним та інклюзивним.

Стартапи-переможці отримають індивідуальну консультаційну допомогу вартістю до €80 тис. через програму ЄБРР Star Venture та грант €10 тис. на додаткові послуги та можливості для нетворкінгу і підвищення помітності на міжнародних форумах.

Переможці будуть оголошені наприкінці квітня.