Вирішується, як працюватиме Фонд часткового гарантування кредитів для фермерів

26 січня 2023, 15:25 1565

З метою розширення доступу фермерів з обсягом землі до 500 га до кредитних ресурсів урядом прийнято рішення про утворення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві. Створення фонду здійснювалося за безпосередньої підтримки Світового банку, який впроваджує проєкт «Зміцнення Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві».

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства.

Ціллю проєкту є започаткування діяльності та розвиток Фонду часткового гарантування кредитів у сільському господарстві з метою надання допомоги у покращені доступу до фінансування для суб’єктів мікропідприємництва, малого та середнього підприємництва, фізичних осіб-підприємців, що провадять діяльність у галузі сільського господарства.

Вже підготовлено інформаційні матеріали впровадження проєкту, який розміщується для ознайомлення громадськості та проведення його обговорення.

Інформаційний документ про проєкт (ІДПП)  

План залучення зацікавлених сторін (ПЗЗС) 

План екологічних і соціальних зобов’язань (ПЕСЗ)

Пропозиції та зауваження зацікавлені сторони можуть надати, заповнивши дану форму.

Термін подання пропозицій до 1 лютого 2023 року.

До обговорення запрошуються зацікавленні державні органи та органи місцевого самоврядування, вітчизняні комерційні банки, малі фермери, місцеві землевласники та землекористувачі, які можуть брати участь у купівлі чи продажу землі, неурядові та громадські організації.