В Україні стартує новий проєкт технічної допомоги для жіночого бізнесу

02 серпня 2022, 13:30 4069

20 грантів для жіночого бізнесу та довгостроковий професійний супровід 50-ти жіночих бізнесів у сільській місцевості. В Україні стартує новий проєкт міжнародної технічної допомоги «Безпечне економічне середовище для жінок — безпека та мир для всіх».

Проєкт спрямований на мінімізацію наслідків російської агресії для будь-якого жіночого бізнесу в сільській місцевості. Учасницями проєкту можуть стати всі сільські жінки України: які продовжують свою справу далеко від бойових дій на підконтрольній Україні території, які ведуть бізнес під обстрілами, жінки-фермерки, що покинули свої домівки через окупацію або залишились на тимчасово окупованій території. Для жінок, які знаходяться за кордоном або на окупованій території, проєкт пропонує бізнес-супровід та можливість участі в онлайн-зустрічах.

Бізнес-няні проєкту — спеціалісти з сертифікації, НАССР, залучення фінансів, бухгалтери, юристи, маркетологи, рекламники, психологи — протягом 4-9 місяців будуть активно підтримувати та зможуть адаптувати жіночі бізнеси до роботи у воєнний та післявоєнний час. 

«З початку нової хвилі російської військової агресії багато хто, наприклад, готує смаколики для передової. Готує вдало і навіть намагається трансформувати воєнний проєкт до мирного життя. Таким жінкам, звичайно, потрібна допомога наших спеціалістів, — каже менеджерка проєкту Олександра Гармаш. — Проект «Безпечне економічне середовище для жінок — безпека та мир для всіх» спрямований на покращення рівня життя жінок через зміцнення та/або започаткування малого бізнесу в сільській місцевості. Це зі свого боку посилить продовольчу безпеку та створить додаткові робочі місця, що також сприятиме підтримці економіки на місцевому рівні».

Грантова програма проєкту поширюється як на агробізнес, бізнес, пов'язаний з виробництвом продуктів харчування, так і на будь-який інший, розміщений у сільській місцевості (виробництво одягу, товарів легкої промисловості, зелений туризм). 20 жіночих бізнесів отримають гранти у розмірі 30 тис. грн, які можна витратити як на обладнання, так і на інші актуальні потреби. Ще один суттєвий момент: гранти надаються тільки зареєстрованому бізнесу. 

Якщо бізнес ще не зареєстрований, спеціалісти проєкту допоможуть обрати оптимальну форму реєстрації. Ще варіант — приєднатися до кооперативу, який працює поруч.

Кількість учасниць, які отримають бізнес-супровід та гранти, є обмеженою, тому, якщо вашому бізнесу потрібна допомога, реєструйтесь у проєкті.


Для довідки: проєкт міжнародної технічної допомоги «Безпечне економічне середовище для жінок  безпека та мир для всіх» реалізується громадською спілкою «Бізнес Мережа Сільських Жінок» у межах роботи Жіночого фонду миру та гуманітарної допомоги Організації Об’єднаних Націй (Women's Peace & Humanitarian Fund WPHF) та агенції ООН Жінки (UN Women).