USAID профінансує збільшення потужностей елеваторів

27 грудня 2022, 15:27 2235

Програма USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО) приймає заявки на одержання субгранту для реалізації проєкту «Підтримка ММСП зернового напрямку в збільшенні потужностей зберігання та сушіння зерна».

Про це говориться у повідомленні організації на сторінці у Facebook.

«Програма субгранту буде спрямована на розширення доступу ММСП до послуг з доробки, сушіння та зберігання зерна на елеваторах з метою збільшення обсягів і часу зберігання зернових та технічних культур, посилення стійкості бізнесу та покращення продовольчої безпеки в Україні. Діяльність даного запиту включає всю територію України за винятком тимчасово окупованих територій», — говориться у повідомленні.

Зазначається, що програма USAID АГРО планує надати до 185 млн грн через десять субгрантів. Кошти субгрантів будуть спрямовані на закупівлю обладнання з доробки, сушіння та зберігання зерна, а також лабораторного обладнання для визначення якісних показників зерна.

Діяльність у межках кожного субгранту повинна сприяти та забезпечити досягнення таких очікуваних результатів:

  • не менш ніж 100 ММСП отримають підтримку у вигляді послуг із доробки, сушіння та зберігання зерна;
  • буде збільшено надання послуг ММСП зі зберігання зерна на 20 тис. т та/або послуг із сушіння зерна на 50 тис. т;
  • не менш як 50% від загального обсягу послуг із доробки, сушіння та/або зберігання зерна буде надано бенефіціарам, які обробляють менше 5000 га землі.

«Термін дії субгрантів у межах угоди не перевищуватиме 2 роки. Приблизна дата початку діяльності в межах субгранту — 15 березня 2023 р.», — уточнюється в повідомленні.