ФАО та ЄС запускають грантову програму для фермерів на заході України

20 грудня 2022, 17:07 2442

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО) за підтримки Європейського Союзу розпочинає інвестиційну грантову програму для мікро- та малих виробників аграрної продукції Львівщини, Франківщини, Закарпаття та Буковини.

Про це повідомила незалежний експерт Анна Бурка на своїй сторінці у Facebook.

Зокрема, у грантовій програмі зможуть взяти участь виробники ягід, овочей та продуктів аквакультури зі Львівщини, виробники географічних зазначень «Гуцульська овеча бриндзя», «Гуцульська коров’яча бриндза», «Мед Закарпаття» і малі винороби із Закарпатської області, виробники географічних зазначень «Гуцульська овеча бриндзя», «Гуцульська коров’яча бриндза» із Івано-Франківської та Чернівецької області.

«Метою грантової програми, що є частиною ширших зусиль у межах проєкту, фінансованого ЄС, є підтримка функціонування та зміцнення ланцюжків доданої вартості у сільському, рибному та лісовому господарствах, а також підтримка їх адаптації до нового середовища. Це необхідно, щоб задовольнити харчові потреби місцевого та переміщеного населення на заході та вирішити проблему відсутності продовольчої безпеки в інших частинах країни в найближчій та короткостроковій перспективі», — зазначає експерт.

Подання заявок розпочнеться у середині січня. Представники ФАО допоможуть учасникам підготувати бізнес-плани та нададуть практичні рекомендації щодо заповнення заявки для отримання грантів через Державний аграрний реєстр.