Держпідтримка через ДАР: як отримати дотацію за корів

15 вересня 2022, 18:00 6502

Програма підтримки для агровиробників, що утримують від 3 до 100 корів усіх напрямів продуктивності, доступна в Державному аграрному реєстрі. Строк подання заявки — до 15 листопада 2022 р.

Розмір дотації становить 5300 грн на одну корову, але не більше 530 тис. грн, говориться у повідомленні Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

«Подати заявку на підтримку можуть усі виробники сільгосппродукції, як фізичні, так і юридичні особи, що зареєстровані у ДАР та відповідають умовам програми», — пояснюють у міністерстві.

Для подання заявки за напрямом «Спеціальна бюджетна дотація за утримання корів» необхідно слідувати алгоритму дій:

  • увійдіть у кабінет на ДАР;
  • перевірте відомості про ваших тварин у розділі «Тварини». Для розрахунку очікуваної суми субсидії відфільтруйте список тварин за статтю «Корова»;
  • відкрийте програму в розділі «Доступні програми». Для подання заявки натисніть «+» навпроти назви програми;
  • розрахуйте бажану суму дотації: помножте кількість ваших корів з реєстру на 5300 грн;
  • отриманий добуток вкажіть у відповідному полі під час заповнення заявки;
  • дайте відповіді на запитання в опитувальнику, надайте згоду на проведення уповноваженими особами моніторингу та оцінювання достовірності наданої інформації як документально, так і шляхом перевірки за місцем здійснення діяльності і натисніть «Подати заявку»;
  • система згенерує заповнену заявку згідно з формою, затвердженою Мінагрополітики. Перевірте ще раз коректність уведених даних та підпишіть заявку за допомогою КЕП.

Після перевірки заявки відповідальними працівниками Укрдержфонду, у разі її схвалення, вам у кабінет на підпис надійде Договір про отримання бюджетних коштів з Укрдержфондом.
Невдовзі після підписання Договору з вашого боку на рахунок, вказаний під час подання заявки, надійдуть кошти, уточнюють у міністерстві.

Також зазначається, що дія програми поширюється на утримувачів корів, які ідентифіковані та зареєстровані відповідно до законодавства.

«Дія програми поширюється на всю Україну, окрім територій, які включені до переліку громад, що розташовані в районі проведення бойових дій, або які перебувають в тимчасовій окупації чи оточенні, затвердженого Мінреінтеграції», — пояснюють у міністерстві.

З питаннями щодо реєстрації та подання заявок у ДАР можна звернутись до контакт-центру: 044 339 92 15, [email protected] або до регіонального відділення Укрдержфонду за місцем  реєстрації.