Аукціони на рибний промисел принесли громадам Одещини 1 млн грн

06 березня 2023, 18:00 1306

Всі лоти на вилов риби у Кременчуцькому водосховищі (80 лотів), у пониззі річки Дністер і Дністровському лимані (18 лотів) станом на 3 березня вже продані на аукціонах.

Про це говориться у повідомленні Державного агентства меліорації та рибних ресурсів України.

Зазначається, що зараз триває активна стадія підписання договорів між переможцями аукціонів та Держрибагентством. Перші промислові рибалки вже отримали підписані договори.

«Кожен переможець аукціону має укласти договір з Держрибагентством протягом 20 робочих днів з дня, що настає за днем формування протоколу за результатами аукціону, та сплатити не менш як 25% ціни реалізації лота на рахунок, зазначений в оголошенні та договорі, протягом десяти робочих днів з дня опублікування договору в електронній торговій системі. Відповідний договір опубліковується в електронній торговій системі протягом 20 робочих днів з дня, що настає за днем формування протоколу», — додали у відомстві. 

Наступним етапом оформлення права на промисловий вилов водних біоресурсів є укладання дозволів на спеціальне використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах).

«Станом на сьогодні переможцями аукціонів вже сплачено понад 1 млн грн до бюджетів територіальних громад Одеської області», — уточнили в Держрибагентстві.