Аграріям дозволили не повертати державі дотації за знищені елеватори і тварин

31 серпня 2022, 10:22 2283

Сільгоспвиробники можуть не повертати державі кошти, отримані за програмами підтримки тваринництва та будівництва елеваторів, якщо ці активи були знищені внаслідок нападу росії.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України (№960), оприлюдненій на Урядовому порталі.

Відповідно до рішення уряду, підприємство або сільськогосподарський товаровиробник не повертають бюджетні кошти, які вони отримали в межах державної допомоги, за біологічні активи та зерносховища, знищені внаслідок воєнних дій.

А саме у випадку:

  • зменшення поголів’я закуплених племінних тварин, кіз, овець чи прирощеного поголів’я корів власного відтворення, за які було отримано бюджетні кошти;
  • вибуття зі стада окремих тварин, за які було отримано бюджетні кошти, з причин набуття хвороби, що унеможливлює отримання від неї основного виду продукції;
  • неможливості використання за цільовим призначенням об’єктів зберігання та переробки зерна, вартість яких була частково відшкодована, у зв’язку із втратою, знищенням або пошкодженням такого об’єкта.

Для цього аграрії повинні мати документи з обліку довгострокових та поточних біологічних активів у сільгосппідприємствах або складений в установленому порядку документ про обстеження об’єкта, пошкодженого внаслідок збройної агресії росії.